VANDERKAAIJ Cultural Projects
Afb: diverse kunstenaars AanZet! afb: Merijn Bolink. Zonder titel (detail)Afb: Erwin Olaf Hope # 5 (detail)

projectleiding fondsenwerving adviesDe Saet & Cruyt Experience

 ooghoogte- houten luiken+mensen

 

Wereldwijd is Nederland de grootste exporteur van zaden en jonge planten. Vanouds floreert deze bedrijfstak in de streek rond Enkhuizen; naar men zegt dankzij het gematigde microklimaat, tussen Noordzee en (voormalige) Zuiderzee. In opdracht van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen en een aantal internationale zaadveredelingsbedrijven ontwikkelde ik in samenwerking met BMC advies, XPEX Experience Experts en Bastiaan Jongerius Architecten het concept voor een nieuw educatief paviljoen,  waarin het ambachtelijke verleden wordt gekoppeld aan het high tech heden van de sector. Met name leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs en het MBO bedenken hier ‘voedsel en bloei voor de hele wereld’. 

Meer »

Product-marktcombinaties voor de Heerlijckheid Diepenheim

Herberg De Pol etc.

In Diepenheim kregen enkele beeldbepalende gebouwen een (culturele) herbestemming: o.a. een voormalige dorpsherberg, een oude maalderij, een stadsboerderij en een zogenaamd ‘Diepvrieshuisje’ uit de jaren vijftig van de vorige eeuw. De gebruikersgroep van wat nu de Heerlijckheid Diepenheim wordt genoemd bestaat uit enkele professionele cultuurinstellingen (Bibliotheek, Kunstvereniging, festivalorganisatie Kunsten op straat) naast een groot aantal amateurverenigingen en cursusorganisaties. In opdracht van de voorbereidingsgroep onderzocht ik de mogelijkheden om door middel van samenwerkingsprojecten de basisprogrammering van de verschillende deelpartijen te verrijken. Dit heeft geresulteerd in een rapportage met inhoudelijk verrassende, maar ook financieel profijtelijke product-marktcombinaties met partners uit o.m. de zorg, het onderwijs en het toeristisch bedrijfsleven.  

Meer »

Kunstadviezen ABN AMRO MeesPierson (advies)

 

Impressiebeeld Contrapunt

Impressie contrapunt

Als adviseur ben ik betrokken bij de inrichting van met name de internationale vestigingen van ABN AMRO MeesPierson. Per 1 juli 2010 was ABN AMRO MeesPierson een feit: een nieuw bedrijf, een nieuw merk met een nieuwe positionering. Binnen de  bank ontstond de behoefte deze nieuwe positionering duidelijk terug te laten komen in de kantoren, zodat deze herkenbaar zijn voor klanten, adviseurs en medewerkers. In het nieuwe branding concept staat de ondernemende klant, met een ondernemende geest, die geinteresseerd is in nieuwe dingen, voorop. Op basis hiervan wordt een brede selectie gemaakt uit het diverse aanbod van de twee deelcollecties van ABN AMRO en Fortis, met aandacht voor verschillende media, verschillende stijlen, oud & nieuw. Uitgangspunt is altijd de kwaliteit van het werk, naast criteria als consistentie in uitstraling en beheersbaarheid.

Meer »